Yinyoga privéles

De helende kracht van aanraking
Hoeveel tijd gun jij jezelf? Ben je vooral bezig met dingen die moeten en zorgen voor de ander? Hoe fijn is het dan om een keer te mogen ontvangen en de tijd te nemen om op te laden. Daarom gaat het tijdens deze les op maat om jou! Misschien wil je werken met een bepaalde emotie die je graag los of juist toe wilt laten. Voel je in het lichaam stijfheid of blokkades of wil je graag leren om dieper te ontspannen. In onze maatschappij leven we vooral vanuit het hoofd wat ervoor kan zorgen dat je het contact met je lichaam verliest en niet meer voelt wat jij nodig hebt.

Yin yoga op maat is een individuele les passend bij jouw vraag in combinatie met aanraking. Je blijft steeds enkele minuten in de rustige meditatieve houdingen. De spieren die we vaak (ongemerkt) aanspannen laat je zoveel mogelijk ontspannen waardoor de aandacht verplaatst naar het dieper gelegen bindweefsel, de gewrichten en organen. Dit geeft ruimte en blokkades die soms jaren geleden al in het lichaam zijn opgeslagen kunnen oplossen.

Als je gewend bent altijd maar door te rennen en lichamelijke sensaties te negeren kan het tot rust komen en ervaren dát er spanning is in spieren of emoties soms best kwetsbaar en confronterend aanvoelen. Aanraking in de houding maakt je nog meer bewust van waar je spanning vasthoudt en geeft je vertrouwen om te ontspannen, te openen en verzachten. Het helpt je uit het denken te stappen en weer bij het voelen te komen. Wat doe je als je ergens pijn voelt of als een kind zich bezeert? Van nature ga je met je handen naar de pijnlijke plek om te verlichten of te troosten. Deze warmte heeft een kalmerend en helend effect. Op die manier werk ik ook met mijn handen waardoor je gemakkelijker kunt ontspannen en het zelf herstellend vermogen van het lichaam weer kunt stimuleren.

Tijdens de les is er ook aandacht voor een diepe ontspannen buikademhaling en we eindigen met een bijzondere eindontspanning met alle aandacht voor jou. Een unieke ervaring!

Praktische informatie
Het is mogelijk de Yinyoga te combineren met massage (tijdens de yogahouding) of gecombineerd met een stoelmassage. .

€60 per uur Je kunt een afspraak maken voor 60 of 90 minuten (€80)
€80 per uur voor een duo-privéles.
Betaling kan contant of per Tikkie. Geef je dan ook je 06 nummer even aan mij door?

In de zaal zijn yogamatten aanwezig. Voor de Yinyogales is (warme) sportkleding prettig.
Je schoenen mag je achterlaten in het halletje.

Meer weten over Yin yoga?
Informatie vind je op de website onder het kopje Yin yoga.