Voetreflexmassage

VOETREFLEX MASSAGE 
Je hele lichaam is weerspiegeld in je voeten, waarbij alle organen een eigen zone op de voeten hebben. Door deze zones te masseren, ontstaat een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan, wordt de lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd en kan je lichaam afvalstoffen sneller afvoeren waardoor je het zelf herstellend vermogen van het lichaam activeert en organen beter kunnen functioneren.

Tijdens de voetreflexmassages combineer ik een ontspanningsmassage met het stimuleren van de voetreflexzones die op dat moment nodig zijn. Daarbij kun je onder andere denken aan een massage speciaal gericht op hoofdpijnklachten, veel in het hoofd zitten, verkoudheid, slaapproblemen, spijsverteringsproblemen, darmklachten, tegen stress, om je humeur een opkikker te geven of je weerstand te verhogen. Het is een zachte massage, zodat ik aan jouw voeten ook kan voelen waar extra aandacht nodig is. Waar nodig kan het wat steviger, maar voetreflex hoeft absoluut geen pijn te doen. Natuurlijk hoef je geen klachten te hebben, dit is ook een zalige massage als momentje voor jezelf.

De voetmassage geef ik met een etherische geurolie naar keuze, bijvoorbeeld voor een betere doorbloeding van de voeten, om je blij te voelen of juist fijn ontspannen. Naast de voeten worden ook de onderbenen en de knieën gemasseerd, dus is het fijn een wijde broek te dragen.

Het is mogelijk om de Voetreflex uit te breiden en bijvoorbeeld te combineren met een ontspanningsoefening, ademoefeningen en/of de klanken van de RAV-drum een meditatief instrument met lang aanhoudende klanken. Je ziet de RAV-drum rechts onderaan op de foto. Omdat je lichaam voor 70-80% uit water bestaat geven de trillingen van de drum een zalige interne massage en stap je nog relaxter de deur uit. Wil je deze uitbreiding? Boek dan een Voetreflex Plus…Of een kortere ontspanningsmassage voor de voeten in combinatie met je wensen.

Je kunt bij mij alleen losse behandelingen reserveren. Omdat ik geen therapeut ben werk ik niet met behandeltrajecten,
maar natuurlijk ben je van harte welkom om een keer terug te komen!

VOETREFLEX OOK VOOR KIDS!
Heeft je kind slaapproblemen, een overvol hoofd, stress of is het hoogsensitief? Heb je dan al eens aan voetreflex massage gedacht? Ik heb 10 jaar lang een praktijk gehad voor ouder en kindcoaching. Bijzonder om een kind tijdens een voetreflexmassage toch net dat beetje meer te kunnen bieden om in balans te komen. Tijdens de massage hebben we een (coaching)gesprekje en kunnen we adem/ontspanningsoefeningen doen. Ik werk met kinderen vanaf 6 jaar, ook voor pubers, jongvolwassenen en jezelf is het natuurlijk heerlijk!

TARIEVEN
Voetreflexmassage            €60  60 minuten
Voetreflex Plus…                €80  90 minuten
Voetreflexmassage kids    €45   45 minuten

Hou qua tijd rekening met een korte intake vooraf en een glas water na de tijd.

Neem alvast een kijkje in mijn praktijk: Voetreflex praktijkruimte – YouTube
Kijk voor meer info op deze website onder het kopje WIE