Wie

Bij ‘Kom thuis bij jezelf’ kun je groepslessen Yoga en Mindfulness volgen bij Nicole Gort. Daarnaast is het ook mogelijk een afspraak te maken voor privélessen Yinyoga en yogamassage.
René geeft Rots en Water training aan kleine groepjes kinderen in de yogastudio op vrijdagmiddag.
En beiden geven we stoelmassages.
Hieronder stellen we ons graag aan je voor:

NICOLE GORT775Z3010-bewerkt
Ik kan me mijn eerste yogales nog goed herinneren. Zenuwachtig stapte ik in de auto om ’s avonds in het donker naar een andere plaats te rijden om iets te gaan doen waar ik me totaal niets bij voor kon stellen. Vanuit de therapie die ik had gevolgd wegens Chronisch vermoeidheidssyndroom werd ik doorverwezen naar yoga. Omdat het goed voor mij zou zijn….jaja….
Op dat moment kon ik nog niet vermoeden hoe het mijn leven zou veranderen. Jarenlang was ik vermoeid, plande ik mijn dagen vol met allerlei activiteiten zonder er echt van te genieten. Mijn schouders hoog opgetrokken en mijn adem hoog om alles maar vol te kunnen houden in deze versnelling.
Door Yoga leerde ik uit mijn hoofd te stappen, mijn lichaam en haar signalen weer te voelen, kracht opbouwen, steviger staan, ademen en vooral thuiskomen bij mezelf. Diegene die ik al die jaren zo hard voorbij was gelopen om mijn leven maar vol te kunnen houden.
Ik ben minder gaan werken in het onderwijs. Eerst yogales gaan geven aan kinderen, later kwamen daar jongeren en volwassenen bij, mijn eigen praktijk aan huis, Mindfulness training…..Uiteindelijk is dit uitgegroeid tot mijn eigen fulltime onderneming waarbij ik mensen mag begeleiden op weg naar een aandachtiger, rijker leven.

Mijn passie is om mensen een glimlach op hun gezicht te bezorgen. Mensen laten ervaren hoe fijn het kan zijn om thuis te komen bij jezelf, te mogen lachen om jezelf in plaats van alles zo serieus te nemen. Plezier beleven en het zelfvertrouwen vinden om uit de gebaande paden van het leven kunnen stappen. Niet meer zo streng zijn voor jezelf, maar VOLUIT LEVEN!

RENÉ GORTimg_5590
Graag vertel ik je iets meer over mijzelf. In 2000 ben ik afgestudeerd aan de PABO en kon destijds niet gelijk aan het werk in het onderwijs. Wel was ik op dat moment werkzaam bij een orthopedagogisch instituut als groepsleider in een woongroep voor jongeren. Na enige tijd kon ik naast mijn studie gespecialiseerde leerkracht aan de slag bij het SBO (Speciaal basisonderwijs). Net als bij het orthopedagogisch instituut kon ik hier aan het werk met kinderen die naast de zorg voor het leren juist ook begeleiding nodig hadden op pedagogisch vlak. In deze tijd ben ik ook de opleiding voor Remedial teacher en Rots & Water gaan doen. Rots & Water is een sociaal vaardigheidsprogramma voor jongens en meisjes, waarbij veel aandacht is voor de adem, gronden en focussen. Ik merk nog altijd dat kinderen hier veel baat bij hebben en er ook veel plezier aan beleven. Sinds een aantal jaren ben ik nu, met veel plezier, werkzaam binnen het reguliere basisonderwijs. Na enige tijd had ik het gevoel dat ik iets miste. Namelijk dat extra stukje zorg dat voor kinderen zo belangrijk is, maar waar je in het onderwijs te weinig aandacht aan kunt besteden. Het idee om naast het onderwijs kinderen middels Rots & Water te kunnen helpen in onze zaal aan de Wilhelminastraat gaf mij een goed gevoel. Hier hoop ik veel kinderen te kunnen helpen, zodat ze weer onbezorgd en met een goed gevoel de wereld tegemoet kunnen treden.