Vruchten plukken

YESSS We gaan weer starten!!!
DOEN WAAR JE BLIJ VAN WORDT…
Is het allergrootste cadeau dat jij jezelf kunt geven.
Voor een ander zorgen, een ander iets gunnen…dat is meestal niet zo moeilijk. Maar doe jij zelf ook de dingen waar jij blij van wordt en die goed zijn voor jou? En gaat het dan om het snelle geluksgevoel of doe je ook wel eens iets waar je juist later de vruchten van plukt?

Sinds 2007 geef ik yogalessen en mindfulness. Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk om de bank af te komen als het ‘s avonds donker is en je een drukke dag hebt gehad of wanneer je eigenlijk geen tijd hebt om naar de les te komen. Maar juist dat zijn de momenten wanneer je het nodig hebt. Heb je wel eens spijt gehad dat je bent gegaan?
De laatste maanden was ik wat aan het kwakkelen met mijn gezondheid en gebeurden er dingen die mij behoorlijk op de proef hebben gesteld. Er waren yogaleden die zeiden ‘als je de lessen een weekje overslaat begrijpen we het hoor!’ Waarop ik steeds vaker zei: ‘Practice wat you preach’ En juist het lesgeven en het samenzijn met lieve mensen in onze fijne yogastudio had ik zo nodig! Dus ik was er.

Woensdag 21 december moest ik een operatie ondergaan. Om 8 uur ’s ochtends zou ik aan de beurt zijn en toen kwam er een spoedgeval tussendoor. Ik lag al in mijn operatiehemdje aan het infuus en de monitor. De keuze was daar…ga ik stressen of pas ik toe wat ik geleerd heb?
Ik ben mijn ontspanningsoefeningen gaan doen, ademoefeningen. Het was zo gaaf om te zien dat door de oefeningen ik zelf op de monitor mijn bloeddruk kon laten dalen, mijn hartslag, mijn ademfrequentie…. Mijn ademfrequentie was zo laag dat het alarm steeds afging haha! Maar wat een bewijs hoe yoga werkt!

De 2 weken erna waren niet altijd gemakkelijk. Maar wat ik bijzonder vond om te merken was dat de mindfulness lessen ineens naar boven kwamen. Vorige week woensdag was ik oververmoeid en had ik veel pijn. Best even spannend, je wilt zo graag beter worden! Bij de Mindfulness training vergelijk ik het altijd met een trap van ontwikkeling. Je komt verder en verder en af en toe ga je even weer een of twee treetjes omlaag. Maar je valt nooit zomaar weer helemaal onder aan de trap. Daarvoor ben je al te ver gekomen. Deze Mindfulness reminder hielp!

Mijn yogamat ligt deze weken midden in de woonkamer en ik doe elke dag trouw mijn oefeningen. Ze maken me sterker en blij en ik verheug me enorm om vanaf maandag ook weer samen in de zaal te oefenen en te merken dat de echte yoga eigenlijk pas begint als jij je matje afstapt. Ik hoop dat jij ook de vruchten plukt!

Tot volgende week!
Liefs, Namasté Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *