Brief aan mijn yogaleden

Dag mooi mens,

Deze brief is voor jou, omdat ik blij met je ben. Ik zal je uitleggen waarom.
In maart besta ik 10 jaar als yogadocent. En zonder overdrijven waren dat de mooiste 10 jaren uit mijn leven. Noodgedwongen ben ik zelf gestart met yogales nadat mij dat werd aangeraden wegens chronisch vermoeidheidssyndroom. Tot die tijd leefde ik op wilskracht en op mijn tandvlees. Ik vond het leven absoluut niet gemakkelijk en hoe zou een zweverig yogalesje daar verandering in kunnen brengen? Maar onverwacht kwam ik thuis! Yoga is een van de mooiste cadeaus uit mijn leven gebleken en wat voelt het dankbaar om dat aan jou door te mogen geven.

Misschien ervaar jij ook wel dat yoga veel meer is dan een uurtje per week op de Yogamat. Naast het zalig strekken en de adem en het leven door je lijf voelen stromen is het een ontdekkingsreis voor de rest van je leven. Yoga leert je verbinden tussen lichaam, geest en je essentie. Voelen wie jij werkelijk bent en wat belangrijk is in jouw leven. Bewust leven en vriendschap sluiten met jezelf. Met al je moois maar ook je onhebbelijkheden. Leren relativeren, lachen om jezelf als je merkt dat je met een verbeten blik en al je wilskracht in een houding staat. Yoga werkt door als een spiegel, wat je over jezelf leert op je Yogamat kun je in het dagelijks leven toepassen. Niet vanuit het denken, maar veel dieper vanuit ervaring. Het leert je leven vanuit je hart en meer te ontspannen.

Voor mij persoonlijk is yoga ook een ontdekkingsreis met vallen en opstaan. Mijn hoofd wil soms meer dan mijn lichaam aankan en dan kom ik mezelf wel eens tegen…vijf lessen in de week enthousiast meedoen kan veel van mij vergen en daardoor leer ik langzaam aan steeds meer begeleidend les te geven of dingen aan te passen. En iedere keer weer voel ik je begrip. We zijn mensen onder elkaar met al onze kwetsbaarheden en tijdens de les mogen maskers even vallen. Fantastisch vind ik het ook om te zien hoe jij de ruimte ervaart om houdingen aan te passen aan jouw unieke lichaam. Er komt soms heel wat creativiteit bij kijken! Ik kan je aanwijzingen geven, maar de echte wijsheid zit toch echt in jou van binnen.

Ik ben je dankbaar…Jouw deelname maakt het voor mij mogelijk de passie en sprankeling van yoga door te kunnen geven. Maar vooral maak je me blij, iedere keer weer als ik je zie. De inkijkjes die sommige mensen mij in hun leven bieden, de stilte na de yogales, het plezier wat mensen met elkaar hebben, de lach op je gezicht, je woorden, ik kom je tegen in de zaal, bij workshops, goede doelen acties en zelfs buiten bij de zomeryoga….Samen yoga beoefenen. Ervaar jij dat ook, dat je dan gedragen wordt door de groepsenergie? Het voelt als een warm bad en ik ben trots op de fijne groep mensen die ik mag ontvangen. Sommigen zelfs al 10 jaar!

Dank voor je aanwezigheid!
Liefs Nicole.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *