Verslag Serious Yoga voor 3fm Serious Request

Zaterdag 17 december 2016

Wees de verandering die je in de wereld wilt zien (Mahatma Gandhi)

Blijdschap en dankbaarheid zijn gevoelens die overheersen na de avond voor Serious Yoga in de Hofkerk….Wat bijzonder om te mogen ontmoeten en verbinden met mensen die hun licht willen laten schijnen voor een ander in deze tijd waarin oorlog en angst soms overheersen.

Vanavond zullen de 3FM dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende zich laten opsluiten in het Glazen Huis in Breda. Zij strijden voor het terugdringen van (onnodige) kindersterfte door longontsteking. Door heel Nederland zetten ook yogadocenten zich in voor deze actie door yogales te geven waarvan de opbrengst geheel naar het Rode Kruis/ Serious Request zal gaan.

Yoga maakt gelukkig en laat mij meer genieten van het leven. Het verwarmt mijn hart om dit te mogen delen met mensen die allemaal bijeenkomen voor het goede doel. Een kerk vol lichtjes, tevreden en ontspannen gezichten. Een kus, een knuffel, muzikale begeleiding door Midwinterhoorn en Hangdrum. Wat hebben we samen een warmte en positiviteit kunnen creëren.

Yoga en de adem zijn met elkaar verbonden en de adem lijkt zo vanzelfsprekend, toch sterft er elke 35 seconden een kind aan longontsteking. Natuurlijk was dat het thema van de les; longen en de adem. Adem haal je niet, adem mag je ontvangen, je hele leven lang. Je te beseffen dat dat een geschenk is maakt dankbaar. Dankbaar en ontroerd ben ik ook door al die mensen tijd vrij hebben gemaakt in deze drukke decembermaand om samen te komen. Samen te bewegen en samen te ademen. Synchroon op het ritme van de magische klanken van de Hangdrum bespeeld door Martin Adolfsen.

Van alle kanten kwam er spontane medewerking. Drukwerkoffice heeft posters verzorgd. Velen hebben geholpen door te delen via Facebook en mail. Donaties kwamen binnen, ook van mensen die niet aan de les konden deelnemen. En samen hebben we het mooie bedrag van 900,00 euro bijeen kunnen brengen! Dit bedrag wordt bijgeschreven op de totaalcheque die door Serious Yoga op 23 december zal worden aangeboden in het Glazen Huis.

Dankjewel lieve mensen voor je bijdrage aan deze actie. Ik ga met een heel warm gevoel en een lach in mijn hart de Kersttijd in! Ik wens jou precies hetzelfde!

Foto’s: Marcel Weusthof/ Trendy Productions
sy2

hofkerk-serious-yoga

sy6

sy7

sy4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *