ME-time maakt gelukkiger. En niet alleen jou!

Tijd voor jezelf….het lijkt steeds schaarser te worden. Maar we hebben het allemaal nodig, anders loop je het risico dat je overbelast raakt en vastloopt. Signalen zoals uit emotie reageren, piekeren, het gevoel een wandelend hoofd te zijn, hoofdpijn, slaapproblemen en dingen vergeten komen om de hoek kijken….Herken je het? ME-time is belangrijk, zowel geestelijk als fysiek!

Tijd voor jezelf vinden is lastig. Zeker met een druk gezin, hard werken en het onderhouden van veel sociale contacten. Er blijft dan weinig tijd over om te ontspannen en tot jezelf te komen. Vooral de leuke dingen worden het eerst aan de kant geschoven om ruimte te maken voor al die ‘verplichtingen’ en ‘verantwoordelijkheden’ in ons leven.

Maar juist een momentje voor jezelf geeft zoveel lucht, kan je zo veel gevoel van ruimte geven. Even uit je hoofd, terug naar voelen, ontspannen en genieten…weer contact maken met wie jij bent.

Je kunt je afvragen of je geven en ontvangen in balans zijn. Soms kun je denken dat je het eerst moet verdienen om een momentje voor jezelf te pakken. Zomaar even nietsdoen lijkt dan verspilde tijd, een egoïsme bijna…Het zit zo ingebakken in ons systeem. Hardwerken en perfectionisme zijn oké, als we ontspannen voelen we ons schuldig…je zou in deze tijd ook nog zoveel andere ‘verstandige’ dingen kunnen doen…

Een gezond egoïsme.
Maar weet je wat zo mooi is? Als jij ontspant en lekker in je vel zit geniet je omgeving mee. Een uitgeruste ontspannen moeder, een stralende echtgenoot, effectiever op je werk. De tijd die je aan jezelf besteedt betaalt zich gewoon terug…Dat vindt toch iedereen fijn!

Wil je leren ontspannen?
Vrijdag 18 november geef ik een Yogameditatie. Een Yogameditatie bestaat uit zachte meditatieve yoga, ontspanningstechnieken, eenvoudige rek- en ademoefeningen.

Door een momentje voor jezelf te nemen kun je weer opladen en het weekend fijn starten.
Een echt cadeautje voor jezelf. Omdat jij het verdient om het leven te vieren!

Meer info/ inschrijven via de agenda van komthuisbijjezelf.nl
Ik nodig je van harte uit. Zeker als je weinig tijd hebt…. 😉

Nicole Gort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *