Yoga Nidra

Kaart wordt geladen...

Datum en Tijd
vrijdag 02 juni 2017
10:30 - 11:45

Locatie
Semper Crescendo Oldenzaal

Doe lekker mee met deze ‘mini vakantie’ of geef de les als cadeaubon voor Moederdag.

Yoga Nidra is een diepe ontspanningstechniek om fysiek, mentaal en emotioneel te ontspannen. Deze yogavorm heeft zich in India bewezen in het overwinnen van slapeloosheid en stress en kan helpen beter om te gaan met emoties als angst, woede, verdriet en somberheid. Tijdens de oefening trek je je zintuigen terug, alleen het voelen en luisteren blijft actief. Hoewel Yoga Nidra ook wel ‘diepe yogaslaap’ wordt genoemd is het niet de bedoeling dat je gaat slapen. Het lichaam slaapt, maar de geest blijft alert waardoor je in een meditatieve staat komt tussen slapen en wakker zijn in. Tijdens de oefening bevindt de hersenactiviteit zich voornamelijk in het alfa-domein. Val je toch in slaap? Geen probleem, onbewust registreer je de instructies toch en kom je in een diepe ontspanning. Een uur Yoga Nidra is te vergelijken met zo’n vier uur slaap.

De Yoga Nidra doen we liggend op een mat en duurt 30 tot 40 minuten. Voorafgaand doen we enkele zachte yoga oefeningen om ons voor te bereiden. Voor de yoga is geen ervaring nodig, de strekkingen zijn zacht en voor iedereen toegankelijk.

De Yoga Nidra is een geweldige oefening voor mensen met stress of slaapproblemen, als je gebroken nachten hebt, herstellende bent van een ziekte of zomaar als cadeautje voor jezelf. 

Cadeautje:
Yoga Nidra is een ontspanning die veel dieper gaat dan slaap. Het is een staat waarin beide hersenhelften in balans worden gebracht en waarbij het niet nodig is je te concentreren. Je ervaart de oefening als een toeschouwer, zonder actie. Alles in de Yoga Nidra heeft een betekenis en de oefeningen gaan volgens een vaste volgorde. Ook zit er een cadeautje voor jezelf bij: een Sankalpa. Een Sankalpa (besluit of voornemen) is een korte positieve zin, die de diepe lagen van het (onder)bewustzijn beïnvloedt. Dit besluit is bijzonder effectief, omdat je geest heel ontvankelijk is door de ontspannen toestand waarin je verkeert. Voorbeelden van een Sankalpa zijn: Ik ben positief, Ik ben tevreden met mijzelf, ik slaap rustig, ik leer omgaan met…., mijn twijfels lossen op, ik ben geduldig. Voordat je naar de Yoga Nidra komt kun je al een Sankalpa voor jezelf bedenken. Natuurlijk kun je hem ook tijdens de les spontaan laten opkomen.

CD
De Yoga Nidra heb ik samen met een korte ontspanningsoefening op cd opgenomen, zodat je niet afhankelijk bent van groepslessen, maar de oefening kunt doen wanneer nodig. In de winkel op mijn website is een fragment te beluisteren en is de cd te koop. Natuurlijk ook in de zaal.
De cd heeft nu de aanbiedingsprijs van €10,00

Reserveren

Inschrijvingen 11/16.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Last Modified on 29 april 2017
this article Yoga Nidra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *