Yin Yang Yoga workshop

Kaart niet beschikbaar

Datum en Tijd
zondag 19 november 2017
10:30 - 12:30

Locatie
ruimte van Kom thuis bij jezelf

Kom helemaal in balans met deze fijne combinatie tussen de dynamische en actieve vorm van yang yoga en de passieve zittende en liggende houdingen van de yin yoga.

Deze workshop is een samenwerking tussen Lloyd Cool (Yin Yoga) en Nicole Gort (Yang Yoga)

Niets is volledig Yin of volledig Yang. Er is altijd een klein deel van het een aanwezig in het ander en de twee samen zijn daardoor met elkaar verbonden. Wij zijn erg enthousiast om je deze verbinding ook tijdens het beoefenen van een yoga les te kunnen laten ervaren!

We starten de les dynamisch met zonnegroeten en yogahoudingen die elkaar opvolgen in een vloeiende beweging op het ritme van de adem, flow genoemd. De Yang yoga is een actieve vorm waarbij alle spieren aan bod komen en je je energie voelt stromen. Om de les op je eigen niveau te volgen worden er opties gegeven om de oefeningen lichter of uitdagender te maken.

Daarna is er een overgang naar meer passieve houdingen, meer in ontspanning zijn (ook in discomfort), overgave en loslaten. In deze passieve vorm zijn je spieren dus een stuk minder actief en werk je op een andere laag, het bindweefsel. Yin Yoga is een zeer meditatieve vorm van Yoga waarbij je langer (een aantal minuten) in de houding blijft en daardoor volledig in bewust contact met je lichaam kunt komen. (Onderaan deze informatie kun je meer over Yin Yoga lezen.)

Na de Yang work-out en de helende verstillende Yin Yoga mag je lekker genieten van een liggende eindontspanning. De workshop sluiten we af met een kop thee en iets lekkers.

We zien je graag!
Lloyd Cool www.ahimsattva.yoga
Nicole Gort www.komthuisbijjezelf.nl


Wat is Yin Yoga?

Bij bijna alle vormen van yoga (bv. Hatha, Raja, Vinyasa, Ashtanga) zijn je spieren actief. Je zet ze vaak aan het werk om een houding aan te nemen, deze vol te houden en om je balans te bewaren zodat je niet omvalt. Deze vorm van activiteit noemen we ook wel Yang. Yang is actief, mannelijke energie, kracht, stress, beweging, inspanning, activatie van je sympathisch zenuwstelsel. De meeste vormen van sportief bewegen zoals bijvoorbeeld joggen, klimmen, fietsen en zwemmen zijn allemaal Yang.

De tegenhanger hiervan is Yin. Yin is meer passief, vrouwelijke energie, balans, ontspanning, activatie van je parasympatisch zenuwstelsel. I
n de Asanas van de Yin vertaalt zich dit naar het aannemen van meer passieve houdingen, meer in ontspanning zijn (ook in discomfort), overgave en loslaten. In deze vorm zijn je spieren dus een stuk minder actief en werk je op een andere laag, namelijk het bindweefsel. Simpel gezegd is bindweefsel het web van weefsels dat alles in je lichaam op zijn plek houdt. Het zit in om en tussen de organen en spieren, maar het zijn ook je gewrichtskapsel, je botten en de gewrichten zelf.

In de Yin worden veelal aangepaste zittende of liggende houdingen uit de Hatha yoga gebruikt. Maar omdat de ondersteunende en beschermende functies die spieren normaal gesproken hebben in de Yin worden overgenomen door het gebruik van props (kussens, bolsters, dekens, blokken) kunnen de diepere lagen van je anatomie – zoals je bindweefsel, meridianen en chakra’s – beter gestimuleerd worden.

Hierdoor worden ze niet alleen vernieuwd, maar kunnen zowel fysieke, energetische en emotionele spanningen en toxinen die zich in de loop der tijd hebben opgehoopt losgelaten worden. Deze spanningen en toxinen zijn vaak de oorzaak van (chronische) klachten in het lichaam én de geest.

Er kan tijdens het beoefenen van Yin Yoga dan ook zeer veel gebeuren op een energetisch en emotioneel vlak.
Bij Yin gaat het om bewustwording, acceptatie en loslaten…zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Het is een zeer meditatieve vorm van Yoga waarbij je (weer) volledig in bewust contact met je lichaam kunt komen.

Lloyd

Reserveren

Inschrijvingen 11/12.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *