Online Mindfulness Meditatie

Kaart niet beschikbaar

Datum en Tijd
vrijdag 15 mei 2020
10:30 - 11:30

Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.

Helaas kunnen we in deze tijd niet samen mediteren in de zaal, maar we kunnen zeker de verbinding blijven zoeken vanuit onze eigen huiskamer! Doe je ook mee en zorg je voor een broodnodig rustpuntje in deze hectische tijd?
Via het programma ZOOM kun je eenvoudig thuis inloggen en de overige deelnemers vooraf ook even digitaal ontmoeten als je wilt. Tijdens de meditatie zelf staan alle schermpjes op stil, zodat je in alle rust mijn stem en bewegingen kunt volgen. Sommige mensen vinden het juist fijner om de meditatie op een later tijdstip te kunnen volgen, in plaats van live meedoen kun je me dan ook om een opname vragen.

Wat gaan we doen?
We beginnen zittend om even de overgang te maken van het dagelijks leven naar dit momentje van rust voor jezelf. Daarna wisselen we Mindful bewegen af met zitmeditaties, ademoefeningen en bijvoorbeeld een gedicht. We sluiten af met een liggende bodyscan waarbij je je aandacht naar alle delen van het lichaam laat gaan.
Omdat deze meditatie voor iedereen toegankelijk is (dus ook voor mensen zonder ervaring) zullen de oefeningen meer begeleid worden en zijn de stiltes korter dan je misschien gewend bent tijdens een mindfulness training of Vipassana meditatie. Ook is er wat meer aandacht voor ontspanning.
* De meditatie kun je meedoen op een stoel, meditatiekussen of meditatiebankje en zelfs liggend op een yogamat of je eigen bed/ bank.

Waarom?
Meer rust, helderheid, overzicht, misschien een geluksgevoel, minder pijn ervaren, meer emotionele balans, milder zijn naar jezelf en jezelf beter leren kennen, voorkomen van depressie, een sterker immuunsysteem en natuurlijk de verbinding met de ander.

Juist op momenten dat het even minder lekker loopt schieten momentjes voor jezelf er als eerste bij in. Terwijl je weet dat als je rustmomenten in bouwt en bewuster leeft je je een stuk beter voelt!

Hoe werkt het?
Wil je meedoen? Dan schrijf je je in via deze pagina met je naam, mailadres en je 06-nummer.
Via je 06-nummer ontvang je een tikkie voor de betaling. Zodra je betaling binnen is ontvang je een link met de inloggegevens en een uitleg. Of je ontvangt naderhand de opname als je dat liever wilt.

Vind je het lastig om met tikkie te betalen? Geef het dan even door, dan stuur ik je de bankgegevens om de bijdrage over te maken.

  •  Wil je eerst Zoom uittesten en eventueel wat hulp hierbij ontvangen? Dan kun je met de link al eerder inloggen op donderdag 14 mei tussen 9.00 – 9.30 uur. Ik help je dan, zodat je vrijdag met alle gemak mee kunt doen.
  •  PS Beeld en geluidskwaliteit via ZOOM is niet perfect, maar dit is een tijdelijke oplossing totdat we weer in de zaal kunnen, hopelijk kun je hier begrip voor opbrengen.

Reserveren

Inschrijvingen 3/30.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *