Mindfulness & Yoga Nidra

Kaart wordt geladen...

Datum en Tijd
vrijdag 22 januari 2021
10:30 - 11:30

Locatie
Yogastudio Kom thuis bij jezelf

Dit is een speciaal Mindfulness momentje, omdat veel mensen wel wat ontspanning kunnen gebruiken in deze tijd.
We combineren Mindful bewegen en de begeleide zitmeditatie met een Yoga Nidra.
De Yoga Nidra is een gemakkelijke en krachtige techniek om diep te ontspannen. Veel mensen gaan slapen met verkrampte spieren, emoties en gedachten van de dag. Tijdens de Yoga Nidra laat je deze spanning stap voor stap los, zodat je helemaal tot rust kunt komen en je batterij weer op kunt laden. Een half uur Yoga Nidra geeft evenveel rust als twee uur slaap.

Tijdens de Yoga Nidra kan het fijn zijn om op je rug te gaan liggen en je warm te kleden. Natuurlijk kun je je houding ook aanpassen door op je zij te gaan liggen of te blijven zitten. Het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt. Het enige wat je hoeft te doen is naar mijn stem te luisteren en de ontspanning volgt vanzelf….

 

Mindfulness Meditatie
Een wekelijks momentje van onthaasten en tijd voor jezelf.

Let op: i.v.m. corona moeten we ons aan wat spelregels houden. Na aanmelding ontvang je van mij een mailtje hierover.

Deze Mindfulness meditatie is afgeleid van de 8 weekse Mindfulness MBCT training.
Bedoeld voor mensen die willen opfrissen, hun meditatie beoefening willen bijhouden, maar ook voor beginners.
Voel je welkom om op deze manier kennis te maken met Mindfulness.

Wat gaan we doen?
Begeleide zitmeditatie, Mindful bewegen en de Yoga Nidra.
Omdat deze meditatie voor iedereen toegankelijk is zullen de oefeningen meer begeleid worden en zijn de stiltes korter dan je misschien gewend bent tijdens een mindfulness training of Vipassana meditatie. De meditatie kun je meedoen op een stoel, meditatiekussen of meditatiebankje en zelfs liggend op een yogamat.

Waarom?
Meer rust, helderheid, overzicht, misschien een geluksgevoel, minder pijn ervaren, milder zijn naar jezelf of jezelf beter leren kennen.
En ontspanning!!

Leren mediteren is niet zo moeilijk…het onderhouden van je meditatie vaak wel. En juist op momenten dat het even minder lekker loopt schieten dit soort dingen er als eerste bij in. Terwijl je weet dat als je rustmomenten in bouwt en bewuster leeft je je een stuk beter voelt!

Een van de helpende factoren van Mindfulness is dat je op ieder moment opnieuw kunt beginnen. Juist daar zijn de meditatiemomenten ideaal voor. Je kunt weer verfrissen, ervaren wat de meditatie je brengt en wat je op dat moment nodig hebt. En je daarnaast laten inspireren door een mooi verhaal of gedicht. Veel mensen ervaren ook dat in een groep mediteren in een omgeving waar de omstandigheden ideaal zijn gemakkelijker gaat dan alleen thuis tussen alle afleiding van de dag.

Parkeren
Ik wil je daarom van harte uitnodigen om samen te mediteren en te ontspannen in mijn yogastudio aan de Wilhelminastraat 2 tegenover het gemeentehuis. Ruimte genoeg om (betaald) te parkeren.

Inschrijven
Voor alle meditatie momenten kun je je inschrijven via de agenda.
Let op dit is de inschrijfpagina van 22 januari 2021.

Bijdrage
De bijdrage voor de meditatie is €10 Deze kun je betalen middels een tikkie. Als je je 06-nummer invult bij de aanmelding ontvang je voor aanvang een tikkie. Is dit voor jou geen betalingsmiddel laat me dat dan even weten, dan mag je het geld ook vooraf overmaken of contant meenemen.

Kleding en matje
Voor meditatie is geen speciale kleding nodig. Wel kan het prettig zijn gemakkelijke kleding aan te trekken waarin je je comfortabel en warm genoeg voelt. Voor de Yoga Nidra is het fijn een hoofdkussen en een deken mee te brengen.
Als je een eigen yogamat en eventueel een meditatiekussentje of bankje hebt, dan is het fijn als je die meebrengt.
In de zaal zijn ook matten, meditatiekussentjes en bankjes en stoelen te leen. Neem dan iets mee om erover heen te leggen.

Aanvang
De les start om 10.30 uur. Tijdens de les gaat de deur op slot. Zorg er dus voor dat je op tijd aanwezig bent.

Ik zie je graag!
Een hartelijke groet, Nicole

Reserveren

Inschrijvingen 0/8.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *