Mindfulness meditatie

Kaart wordt geladen...

Datum en Tijd
vrijdag 04 december 2020
10:30 - 11:30

Locatie
Yogastudio Kom thuis bij jezelf

Een wekelijks momentje van onthaasten en tijd voor jezelf.
Let op: i.v.m. corona moeten we ons aan wat spelregels houden. Na aanmelding ontvang je van mij een mailtje hierover.

Deze Mindfulness meditatie is afgeleid van de 8 weekse Mindfulness MBCT training.
Bedoeld voor mensen die willen opfrissen, hun meditatie beoefening willen bijhouden, maar ook voor beginners.
Voel je welkom om op deze manier kennis te maken met Mindfulness.

Wat gaan we doen?
Begeleide zitmeditatie, Mindful bewegen en de liggende bodyscan (= aandacht naar de verschillende lichaamsdelen brengen)
Iedere week heeft een ander thema wat meestal ondersteund wordt door een gedicht/tekst.
Omdat deze meditatie voor iedereen toegankelijk is zullen de oefeningen meer begeleid worden en zijn de stiltes korter dan je misschien gewend bent tijdens een mindfulness training of Vipassana meditatie. De meditatie kun je meedoen op een stoel, meditatiekussen of meditatiebankje en zelfs liggend op een yogamat.

Waarom?
Meer rust, helderheid, overzicht, misschien een geluksgevoel, minder pijn ervaren, milder zijn naar jezelf of jezelf beter leren kennen.

Leren mediteren is niet zo moeilijk…het onderhouden van je meditatie vaak wel. En juist op momenten dat het even minder lekker loopt schieten dit soort dingen er als eerste bij in. Terwijl je weet dat als je rustmomenten in bouwt en bewuster leeft je je een stuk beter voelt!

Een van de helpende factoren van Mindfulness is dat je op ieder moment opnieuw kunt beginnen. Juist daar zijn de meditatiemomenten ideaal voor. Je kunt weer verfrissen, ervaren wat de meditatie je brengt en wat je op dat moment nodig hebt. En je daarnaast laten inspireren door een mooi verhaal of gedicht. Veel mensen ervaren ook dat in een groep mediteren in een omgeving waar de omstandigheden ideaal zijn gemakkelijker gaat dan alleen thuis tussen alle afleiding van de dag.

Parkeren
Ik wil je daarom van harte uitnodigen om samen te mediteren in mijn yogastudio aan de Wilhelminastraat 2 tegenover het gemeentehuis. Ruimte genoeg om (betaald) te parkeren.

Inschrijven
Voor alle meditatie momenten kun je je inschrijven via de agenda.
Let op dit is de inschrijfpagina van 4 december 2020.

Bijdrage
De bijdrage voor de meditatie is €10 Deze kun je betalen middels een tikkie. Als je je 06-nummer invult bij de aanmelding ontvang je voor aanvang een tikkie. Is dit voor jou geen betalingsmiddel laat me dat dan even weten, dan mag je het geld ook vooraf overmaken of contant meenemen.

Kleding en matje
Voor meditatie is geen speciale kleding nodig. Wel kan het prettig zijn gemakkelijke kleding aan te trekken waarin je je comfortabel en warm genoeg voelt.
Als je een eigen yogamat en eventueel een meditatiekussentje of bankje hebt, dan is het fijn als je die meebrengt.
In de zaal zijn ook matten, meditatiekussentjes en bankjes en stoelen te leen. Neem dan iets mee om erover heen te leggen.

Aanvang
De les start om 10.30 uur. Tijdens de les gaat de deur op slot. Zorg er dus voor dat je op tijd aanwezig bent.

Ik zie je graag!
Een hartelijke groet, Nicole

Reserveren

Inschrijvingen 0/9.

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket
Vaste yogaleden 50% korting
€10,00


Geef een reactie