Mindfulness meditatie

Kaart wordt geladen...

Datum en Tijd
vrijdag 12 april 2019
10:30 - 11:45

Locatie
Yogastudio Kom thuis bij jezelf

Deze Mindfulness meditatie is voor mensen die willen opfrissen, hun meditatie beoefening willen bijhouden, maar ook voor beginners. Voel je welkom om op deze manier kennis te maken met Mindfulness.

Wat gaan we doen?
Begeleide zitmeditaties worden afgewisseld met mindful bewegen, loopmeditatie en de liggende bodyscan (= aandacht naar de verschillende lichaamsdelen brengen)
Omdat deze meditatie voor iedereen toegankelijk is zullen de oefeningen meer begeleid worden en zijn de stiltes korter dan je misschien gewend bent tijdens een mindfulness training of Vipassana meditatie.
De meditatie kun je meedoen op een stoel, meditatiekussen of meditatiebankje en zelfs liggend op een yogamat. Deze zijn in de zaal aanwezig.

Waarom?
Meer rust, helderheid, overzicht, misschien een geluksgevoel, minder pijn ervaren, milder zijn naar jezelf of jezelf beter leren kennen.
Leren mediteren is niet zo moeilijk…het onderhouden van je meditatie vaak wel. En juist op momenten dat het even minder lekker loopt schieten dit soort dingen er als eerste bij in. Terwijl je weet dat als je rustmomenten in bouwt en bewuster leeft je je een stuk beter voelt!
Een van de helpende factoren van Mindfulness is dat je op ieder moment opnieuw kunt beginnen. Juist daar zijn de meditatiemomenten ideaal voor. Je kunt weer verfrissen, ervaren wat de meditatie je brengt en wat je op dat moment nodig hebt. En je daarnaast laten inspireren door een mooi verhaal of gedicht. Veel mensen ervaren ook dat in een groep mediteren in een omgeving waar de omstandigheden ideaal zijn gemakkelijker gaat dan alleen thuis tussen alle afleiding van de dag.

Parkeren
Ik wil je daarom weer van harte uitnodigen om samen te mediteren in mijn yogastudio aan de Wilhelminastraat 2 tegenover het gemeentehuis. Ruimte genoeg om te parkeren. Laag tarief €2,40 per dag.

Inschrijven
Voor alle meditatie momenten kun je je inschrijven via de agenda.
Let op dit is de inschrijfpagina van 12 april 2019.

Bijdrage
De bijdrage voor de meditatie is €10 Deze kun je contant betalen in het paarse mandje achter in de zaal (naast de toiletten) Daar ligt ook een aftekenlijst waar je een kruisje bij je naam kunt zetten. Voor een lager tarief per les kun je ook een meditatie abonnement nemen. De bijdrage is dan €35 per maand.

Kleding en matje
Voor meditatie is geen speciale kleding nodig. Wel kan het prettig zijn gemakkelijke kleding aan te trekken waarin je je comfortabel voelt.
Als je een eigen yogamat hebt kun je deze meenemen. Anders is er in de zaal een mat te leen.

Aanvang
De les start om 10.30 uur. Tijdens de les gaat de deur op slot. Zorg er dus voor dat je op tijd aanwezig bent.
Voor de meditatie is er een yogales tot 10.15 uur. In verband met de wisseling (schoenen aan en uittrekken in het halletje) is het fijn als je de yogamensen eerst naar buiten laat gaan. Vanaf ongeveer 10.20 uur kun je dan binnenkomen.

Niet vergeten
Omdat dit een terugkerende les is ontvang je alleen de eerste keer dat je meedoet een Reminder mailtje met informatie. Vergeet dus niet de les in je agenda te noteren!
Ik zie je graag!

PS Natuurlijk zal deze meditatie je helpen om in het dagelijks leven ook meer rust te ervaren. Maar wil je echt het roer om en patronen doorbreken? Op de maandagmorgen kun je meedoen met de 8 weekse Mindfulness MBCT training. Kijk voor meer informatie op de agenda.

Reserveren

Inschrijvingen 4/16.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *