Mindfulness MBCT training

Kaart wordt geladen...

Datum en Tijd
maandag 26 augustus 2019
09:30 - 12:00

Locatie
Yogastudio Kom thuis bij jezelf

Bewuster leven met minder stress en meer rust in je hoofd

Waarom een Mindfulness training?
Vind je het lastig om je aandacht bij een boek te houden? Drink je wel eens een kop koffie zonder daadwerkelijk te proeven? Kun je niet slapen door malende gedachten? Reageer je onnodig met gemopper op het gedrag van je kinderen? Ben je wel eens ergens op je automatische piloot naar toe gereden, ineens beseffend dat je op je bestemming was aangekomen? Ben je continu met je gedachten bij wat er in de toekomst staat te gebeuren? Pieker je veel? Luister je met een half oor naar je collega’s, omdat je met je eigen problemen worstelt? Ren je weg van moeilijkheden of blijf je er maar tegen vechten? Heb je vaak het gevoel geen keuzemogelijkheid te hebben? Zou je intenser willen genieten van het leven? Dit kunnen redenen zijn om een training in Mindfulness te volgen.

Waardoor werkt het
Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode die je inzicht geeft in jouw patronen waardoor je leert relativeren en grip krijgt op je emoties. Door opmerkzaamheid te ontwikkelen herken je wat goed voor je is en wat jouw valkuilen zijn. Het resultaat is minder stress en meer productiviteit op het werk en in het dagelijks leven. Dus meer kwaliteit van leven. Natuurlijk weet je wel wat je anders zou moeten doen en je hebt ook al voldoende goedbedoelde adviezen gekregen. De reden dat Mindfulness wél werkt is omdat het een ervaringstraining is. Door zelf te doen en zelf te ervaren leer je het best en kun je daadwerkelijk stappen zetten naar verandering.

Wat gaan we doen
In de training oefen je bewust de aandacht op het huidige moment te richten in plaats van denken over gisteren of piekeren over morgen. Je leert jezelf te observeren. Gedachten, gevoelens, je automatische reacties herkennen. Leren dat onze gedachten niet altijd de waarheid zijn. Maar wel kunnen zorgen voor gevoelens zoals somberheid, boosheid, zorgen, angst, verdriet. Door een stapje terug te doen, bewuster te leven, zul je merken dat je een keuzemogelijkheid hebt om hiermee om te gaan. Daarnaast word je je bewuster van signalen van je lichaam, zodat er ruimte komt voor verandering.

Terugval voorkomen
De Mindfulness training is een MBCT training: Mindfulness Based Cognitive Therapy. Dat betekent dat je ook cognitieve technieken aangereikt krijgt waarmee je inzicht krijgt in het verband tussen gedachten, gevoelens en gedrag en terugval kunt voorkomen. De training is een cadeau voor de rest van je leven.

Bijeenkomsten en thuis oefenen
De Mindfulness training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur in een groep van 4 tot 8 deelnemers.
We doen oefeningen zoals geleide meditaties, Mindful bewegen, cognitieve technieken en oefeningen die je direct toe kunt passen in je dagelijks leven.

Na iedere bijeenkomst krijg je oefeningen, zoals geluidsopnames, mee voor thuis om vaardigheden aan te leren en je het geleerde eigen te maken. Ook ontvang je een reader waarin je iedere week de leerstof nog een keer door kunt lezen. Het oefenen is een belangrijk deel van de training, omdat Mindfulness niet zomaar even een kunstje is wat je leert. Maar meer een onderdeel van een levenswijze waarbij je leert om beter met stress om te gaan en te leven in plaats van overleven.

Bijdrage:
De kosten voor 8 bijeenkomsten bedragen 300 euro (incl. 21% btw), inclusief thee met iets lekkers, oefenmateriaal en het werkboek. Heb je een introductieworkshop gevolgd? Dan worden deze kosten in mindering gebracht.
Het kan prettig zijn om deze vooraf te volgen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Maar dit is niet noodzakelijk. Voor meer info en opgave introductieworkshop klik hier

Zie de TIP hieronder voor vergoeding.

Data training:
Maandag
26 aug
2-9-16-23-30 sept
7-14 okt

Tijd: 9.30 – 12.00 uur
Locatie: Wilhelminastraat 2 binnenstad Oldenzaal (tegenover bibliotheek)

Na aanmelding neem ik even contact met je op.
Als je vooraf telefonisch contact wilt kan dat natuurlijk 0541.520958

TIP!
Vaak bieden werkgevers aan hun werknemers de mogelijkheid om een Mindfulness training te volgen. De training Mindfulness wordt dan in het kader van verzuimpreventie, stresspreventie of burnout-preventie betaald door de werkgever. Of er wordt de mogelijkheid geboden deze ochtend vrij te plannen. Vraag me naar meer informatie voor de werkgever.

Heb je geen werkgever en is de betaling lastig? Ook dan hoor ik het graag van je, om samen een oplossing te bedenken.

Reserveren

Inschrijvingen 5/8.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *