Meditatie opfrismoment

Kaart wordt geladen...

Datum en Tijd
vrijdag 10 maart 2017
10:30 - 11:30

Locatie
Semper Crescendo Oldenzaal

Belang van blijven mediteren
‘Weef je eigen parachute’
Kun je je nog het gevoel herinneren van toe je net klaar was met je meditatie cursus of Mindfulness training? Waarschijnlijk voelde je meer rust, meer helderheid, misschien een geluksgevoel, was je milder naar jezelf of kreeg je inzichten in wat je nodig had. Waarschijnlijk heb je je ook voorgenomen om te blijven mediteren.
Leren mediteren is vaak niet zo moeilijk…het onderhouden van je meditatie vaak wel. En juist op momenten dat het even minder lekker loopt schieten dit soort dingen er als eerste bij in. Terwijl je weet dat als je rustmomenten in bouwt en bewuster leeft je je een stuk beter voelt!

Jon Kabat-Zinn gebruikt voor het beoefenen van meditatie de metafoor van het weven van een parachute. Met het weven daarvan begin je niet pas als je uit het vliegtuig springt, maar dit doe je vooraf, zodat de parachute beschikbaar is als je hem nodig hebt. Mindfulness als investering dus, zodat je parachute gereed is als je dreigt te vallen in tijden dat je het moeilijk hebt.

Een van de helpende factoren van Mindfulness is dat je op ieder moment opnieuw kunt beginnen. Juist daar zijn de maandelijkse meditatiemomenten ideaal voor. Je kunt weer verfrissen, ervaren wat de meditatie je brengt en wat je op dat moment nodig hebt. En je daarnaast laten inspireren door een mooi verhaal of gedicht.

Veel mensen ervaren ook dat in een groep mediteren in een omgeving waar de omstandigheden ideaal zijn gemakkelijker gaat dan alleen thuis tussen alle afleiding van de dag.
Ik wil je daarom weer van harte uitnodigen om samen te mediteren bij Semper Crescendo.

Reserveren

Inschrijvingen 1/16.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *