Happy met je hormonen (gratis lezing)

Kaart niet beschikbaar

Datum en Tijd
zaterdag 29 juni 2019
09:30 - 11:00

Locatie
Yogastudio Kom thuis bij jezelf

Happy met je hormonen??
Ik heb Sonja Heuvelmans uitgenodigd voor deze lezing waarbij ze je tevens kennis laat maken met wat oefeningen vanuit de hormoonyoga. Daarnaast is er ruimte voor al je vragen en wat zeker fijn is….herkenning!
De toegang is gratis, wel graag je yogamatje meenemen.
Er is plek voor maximaal 25 dames (ongeveer in de leeftijd tussen 30 en 65 jaar) Onderaan deze pagina kun je je opgeven.

Wil je weten hoe het zo gekomen is dat Sonja deze lezing komt geven? En alvast wat meer informatie over hormonen en de overgang? Lees dan hieronder mijn persoonlijke stukje + wat extra info van Sonja.

De laatste tijd krijg ik steeds vaker te horen dat ik me vergis tijdens het inspreken van yogahoudingen, links en rechts vliegen door elkaar en ik hoor ’s avonds van mijn man bij thuiskomst dat ik het over een dikke knie had tijdens de yogales in plaats van de grote teen…
Het is al een tijdje gaande dat ik, normaal gesproken zó perfectionistisch en gedreven, dingen door elkaar haal, geen zin heb om een nieuwsbrief te schrijven, überhaupt geen zin heb om wat dan ook te doen en daar ook nog eens heerlijk aan toegeef zonder me schuldig te voelen….Wegens chronisch vermoeidheidssyndroom ben ik gewend om als een blok te slapen zodra mijn oor het kussen raakt en de laatste tijd lig ik ineens meer wakker ’s nachts. Het vervelende is dat daar hartkloppingen en nachtelijk zweten bij komen. Soms herken ik mezelf niet meer, omdat ik opeens heel emotioneel kan reageren. En dan opeens die boosheid….het liedje ‘fuck you’ van Lilly Allen staat hier regelmatig op repeat. Aan de ene kant zie ik de humor er van in, zoals wanneer mijn gsm op de camping ineens samen met de vuilnis in de Otto verdwijnt zodat ik hem vervolgens niet meer kan vinden….mijn ADD kenmerkjes vieren hoogtij. Aan de andere kant begon ik me ook zorgen te maken. Wat was er toch aan de hand?

Wegens hartkloppingen, een gejaagd gevoel en duizeligheid kreeg ik een 24 uurs kastje via de huisarts. Natuurlijk was daar niets op te zien. De huisarts stuurde me naar huis met de mededeling dat ik last zou hebben van stress. Het was ook niet niks wat er vorig jaar allemaal was gebeurd. Op mijn voorzichtige vraag of ik niet al een heel ietsepietsje in de overgang kon zijn, was er zijn ontkennende antwoord. Nee hoor zolang je nog regelmatig menstrueert ben je niet in de overgang. En daar ga je dan weer naar huis. Met je diagnose stress. Nou ik kan je zeggen dat je dáár dus gestrest van raakt. Dan denk je dat je de nodige hulp wel hebt gehad met je verwerking, is er op dit moment geen aanleiding om stress te hebben, maar de huisarts zegt dat je stress hebt. Ik moest wel in een burn-out aan het komen zijn….ik herkende mezelf niet meer.

Toen ik erover sprak met Sonja zei ze: ‘Meid je bent gewoon in de overgang aan het raken’ en stuurde ze me ook nog een lijst met kenmerken. Ik vond het HIlarisch!!! Heb me echt rot gelachen. IK? In de overgang…..écht niet, dat is toch echt een ver van mijn bed show!!! Ik ben nog maar 45….de huisarts zei toch ook dat het niet kon….
Maar ja die woorden van Sonja bleven natuurlijk wel hangen. En ik herkende heel stiekem toch wel veel van de symptomen…..Toen ik een testje heb gedaan waaruit blijkt dat ik me toch wel degelijk in de ‘pre-menopauze’ bevind ben ik het lijstje van Sonja nog eens serieus na gaan kijken en ja hoor…..herkenning! Ik word niet gek, ik heb geen burn-out….ik heb gewoon last van mijn hormonen zoals vele vrouwen met mij. Die misschien ook wel zoekende zijn naar wat er met ze aan de hand is en heel graag weer in balans willen komen.

Omdat ik vind dat er veel meer bekendheid gegeven mag worden aan vrouwelijke hormonen, denk dus aan overgang, maar ook PMS, stemmingswisselingen en schildklier, heb ik mijn yoga collega Sonja Heuvelmans uitgenodigd om een lezing hierover te komen geven. Er is namelijk ook goed nieuws! Door middel van ( hormoon) yoga, adem, allerlei oefeningen en een goede voeding kun je op een natuurlijke manier de overgang verlichten.
Hormoonyoga heeft een positieve invloed op het hele lichaam en in het bijzonder op de hormoonklieren. Daardoor kunnen de hormonen in balans komen zodat klachten kunnen verminderen, verlichten of verdwijnen. De lezing van Sonja heet dan ook ‘Happy met je hormonen’.

Menopauze: Vlak voor het stoppen van de menstruatie, tot het daadwerkelijk ophouden en de periode erna. wanneer je lichaam nog aan het evenwicht moet wennen. Het kan 10 tot 15 jaar duren. Door de verminderde productie van oestrogeen en progesteron kunnen allerlei klachten ontstaan, het hoeft niet. De menopauze is geen ziekte.

Sonja: “Wanneer vrouwen gehoord worden en serieus naar de klachten wordt geluisterd kan er veel onrust worden weggenomen. Als vrouwen de overgang goed doormaken, ontstaan er nieuwe mogelijkheden en kansen, en kunnen vrouwen weer een passie voor het leven ontwikkelen!”

We hopen op je komst!
Namasté Sonja en Nicole

Reserveren

Inschrijvingen 17/25.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *