Hangdrum luisterconcert gratis vanwege 10 jarig bestaan

Kaart wordt geladen...

Datum en Tijd
zaterdag 25 maart 2017
11:30 - 12:00

Locatie
Semper Crescendo Oldenzaal

Heerlijk zitten of liggen en wegdromen op de magische klanken van mijn favoriete instrument de Hangdrum. (Door Martin Adolfsen)

Luisteren naar deze muziek kan op een stoel, op een kussen (er zijn enkele kussens in de zaal aanwezig), maar als je het prettig vindt ook liggend op een Yogamat. De matten in de zaal zijn vrij dun. Voel je welkom om iets van een tuinstoelkussen of eigen Yogamat mee te brengen.
Meer weten over de hangdrum? Lees dan onder de volgende informatie even verder.

Ik vier mijn 10 jarig bestaan als yogadocent met een dag met gratis workshops. Mindfulness Meditatie – Ouder en kindyoga – Hangdrum luisterconcert – Poweryoga – Yoga Nidra (Yogaslaap) – Afsluiting met een drankje en pianomuziek. Zie voor meer info en opgave de verschillende workshops op de agenda.

Na iedere les staat er een kop thee of limonade voor je klaar in het voorcafé en kun je meedoen aan de WIN-acties voor een Yoga Nidra cd, yogaworkshop, yogales, coaching afspraak en als hoofdprijs een Mindfulness training…

Deze dag is ook mijn Yoga Nidra cd te koop voor een speciale feestprijs van €7,50

Deelname kan alleen na opgave. Mocht je onverhoopt toch niet meer mee kunnen doen, laat je me dat dan tijdig weten? Dan gun ik iemand anders jouw plekje.

Wat is een hangdrum?
De hangdrum bestaat uit twee bolle schijven. Die worden op elkaar gekleefd, zodat er een holte binnenin ontstaat. De twee helften samen doen sterk denken aan een UFO. Dat gevoel versterkt enkel door de ‘putjes’ die in de bovenste helft werden geslagen en de bult bovenaan helemaal in het midden. Omdat de hangdrum met de hand bespeeld wordt kunnen muzikanten er veel warmere geluiden mee produceren dan met andere percussie-instrumenten. De aangeslagen tonen houden dankzij de vormgeving van het instrument bovendien heel lang aan: die maakt de gespeelde muziek veel melodischer dan bij veel andere percussie-instrumenten. De warmte van de noten gecombineerd met het lang kunnen aanhouden van een aangeslagen noot zorgen voor het mysterieuze gevoel dat de hangdrum kan opwekken bij luisteraars.

Reserveren

Inschrijvingen 21/25.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *