Yoga & de Hangdrum

Kaart wordt geladen...

Datum en Tijd
maandag 22 mei 2017
19:30 - 21:00

Locatie
De Zevenster

Een zachte ‘Flow Yogales’ onder muzikale begeleiding van Martin Adolfsen met de Hangdrum.
Deze les bestaat uit stille meditatieve momenten afgewisseld met vloeiende zachte yoga bewegingen. De klanken van de Hangdrum zijn meditatief en brengen je dieper in de flow en ontspanning. Een zalige ervaring!!

Ervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen. We doen de les op een yogamat, maar je bent ook welkom om de les op een stoel mee te doen.
Aan het einde van de les mag je je (liggend) laten verwennen met een Hangdrumconcert waarbij je alleen maar hoeft te luisteren en volledig kan ontspannen.
We sluiten af met een kop thee.

Er zijn yogamatten aanwezig, maar de matten in de zaal zijn vrij dun. Voel je welkom om iets van een tuinstoelkussen of eigen Yogamat mee te brengen.
Meer weten over de hangdrum? Lees dan onder de volgende informatie even verder.

Wat is een hangdrum?
De hangdrum bestaat uit twee bolle schijven. Die worden op elkaar gekleefd, zodat er een holte binnenin ontstaat. De twee helften samen doen sterk denken aan een UFO. Dat gevoel versterkt enkel door de ‘putjes’ die in de bovenste helft werden geslagen en de bult bovenaan helemaal in het midden. Omdat de hangdrum met de hand bespeeld wordt kunnen muzikanten er veel warmere geluiden mee produceren dan met andere percussie-instrumenten. De aangeslagen tonen houden dankzij de vormgeving van het instrument bovendien heel lang aan: die maakt de gespeelde muziek veel melodischer dan bij veel andere percussie-instrumenten. De warmte van de noten gecombineerd met het lang kunnen aanhouden van een aangeslagen noot zorgen voor het mysterieuze gevoel dat de hangdrum kan opwekken bij luisteraars.

Reserveren

Inschrijvingen 8/16.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *