Werkwijze

Voorafgaand aan de kindercoaching is er een intake met ouders. Dat kan via de mail, maar ook persoonlijk in de praktijk. Voordeel is dat je dan gelijk al je vragen kunt stellen en handige tips krijgt.

Daarna volgt een kinderintake met direct al oefeningen die je kind verder op weg helpen. Meestal wordt er daarna een vervolgafspraak gemaakt om het geleerde te verdiepen en te versterken zodat je kind het zelf verder kan. Het is dus een kort traject, voorwaarde is wel dat je kind zelf thuis aan de slag gaat met de geleerde oefeningen.

René maakt o.a. gebruik van gesprekken, adem en ontspanningsoefeningen, Rots en Water technieken, EFT (Emotional Freedom Techniques), familie opstellingen, visualisatie en Remedial Teaching. Bij de begeleiding van kinderen ontvangen ouders na de tijd een verslag met bevindingen en tips.

Op vrijdagmorgen werkt René in de praktijk. Wil je meer over hem weten? Kijk dan bij WIE

EFT, een bevrijdende techniek
Emotional Freedom Techniques is een emotionele versie van accupunctuur. In plaats van het gebruik van naalden tik je op punten in het energiesysteem waardoor het weer in balans komt. Er is een direct verband tussen een negatieve ervaring uit het verleden en de tegenwoordige lichamelijke of emotionele reactie. Mensen die bijvoorbeeld bang zijn voor spinnen kunnen enkel al door aan een spin te denken zweethanden of hartkloppingen krijgen. Er is dan sprake van een verstoring in het energiesysteem dat met EFT eenvoudig is op te lossen. EFT werkt voor (faal) angst en fobieën, verslaving, onverwerkte emoties, stress en vele andere problemen. Vaak is één keer al voldoende en als je het hebt geleerd kun je het ook zelf thuis toepassen.

One thought on “Werkwijze

 1. Marian Berkers

  Heb de cursus mindfulness gevolgd, het heeft me goed geholpen waarvoor ik kwam.
  Het bewust worden van allerlei gebeurtenissen, en daar mee leren omgaan.
  Het lesgeven van Nicole gaat op een hele duidelijke prettige manier, wat heel ontspannend werkt.( niets moet alles mag, ongedwongen sfeer)
  Je krijgt ook huiswerk mee naar huis om te oefenen, wat bij mij er wel eens bij in schoot, je moet het je eigen maken, dan heb je het meest aan hoe je situaties // denken in de praktijk kan brengen.
  Al met al een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *